LOGGA IN MED DITT E-HANDELSKONTO{{serverResponse}}
{{ forgotEmailMessage }}
GLÖMT LÖSENORD

Butiksinfo

 • {{ storeInformation.Address }}
 • {{ storeInformation.ZipCode }} {{ storeInformation.City }}
 • Visa på karta

Öppettider

 • Vardagar: {{ storeInformation.HoursWeekDay }}
 • Lördag: {{ storeInformation.HoursSaturday }}
 • Söndag: {{ storeInformation.HoursSunday }}
 • Mer information och event!
Avvikande:

Kontakt

 • {{ storeInformation.Mobile }}
 • {{ storeInformation.Phone }}
 • {{ storeInformation.Fax }}
 • {{ storeInformation.Email }}
Toggle navigation Meny - Att välja rätt handske
handskar_NY_2000x750.jpg

Att välja rätt handske

Är du på jakt efter de bästa arbetshandskarna? Då har du kommit helt rätt. Vi erbjuder ett stort utbud av arbetshandskar av mycket god kvalitet och med många olika egenskaper.

Oavsett om du behöver en handske som skyddar mot kemikalier, en montagehandske med extra bra grepp eller en skärskyddshandske för arbete i glas eller plåt, så hittar du den hos oss.

Många arbetsmoment innebär olika risker. Därför är det viktigt att kartlägga och bedöma riskerna, för att kunna välja rätt handske. Vi hjälper dig gärna hitta rätt i vårt breda sortiment av skyddshandskar.

Kategorier

Personlig skyddsutrustning (där handskar ingår) är uppdelade i tre olika kategorier, beroende på hur allvarlig risken är och hur snabbt den kan upptäckas.

Kategori 1
Personlig skyddsutrustning som skyddar mot minimala risker och där användaren kan identifiera riskerna i god tid. Till exempel trädgårdshandskar, diskhandskar, solglasögon och kläder mot normala klimatfaktorer för arbetslivet.

Kategori 2
Produkter som inte är kategori 1 eller 3. Till exempel hjälmar, ögonskydd, skor, skydd vid svetsning och hörselskydd.

Kategori 3
Personlig skyddsutrustning som är avsedd att skydda mot livsfara eller allvarlig bestående skada och där användaren inte själv kan upptäcka risken i tid. Till exempel andningsskydd, fallskydd, skydd mot extrem värme (>100°C) eller kyla (>-50°C), elektriska risker, kemikalier och joniserande strålning.

EN-standarder

EN 374
Detta är den standard som normalt används för att bedöma om kemskyddshandskar uppfyller kraven för CE-märkning. Handsken ska också vara märkt med standardbeteckning (EN 374) i anslutning till CE-märket. Handskarna ska vara försedda med något av piktogrammen avseende kemiska risker.

EN 388
Denna standard gäller alla typer av skyddshandskar och omfattar alla aspekter av fysiska och mekaniska skador som beror på nötning, knivskärning, rivning och punktering.

Läs mer i Arbetsmiljöverkets folder Akta händerna.

Handskar

Rätt arbetshandske för rätt jobb

Würth erbjuder ett stort utbud av arbetshandskar med mycket god kvalité. Vi har t.ex. montagehandskar i bra passform som passar bra till monteringsarbeten. Det finns även skärskyddshandskar, varselhandskar, vinterhandskar och svetshandskar m.m.

Se alla handskar

Montagehandske Tigerflex

Skyddshandskar - katalog

Bläddra i vår katalog med Skyddshandskar: