Toggle navigation Meny - Bra skyddsskor gör skillnad

Bra skyddsskor gör skillnad

Bra skyddsskor gör skillnad

De ökar både komforten och säkerheten, och ger dina fötter nödvändigt stöd för att kroppen inte ska felbelastas. Det är med andra ord värt att investera i ett par du verkligen trivs med. Du ska ju umgås med dem under en lång tid.

Skyddsskor används för att förhindra fotskador och kan vara en lågsko, känga eller stövel. Beroende på skyddsegenskaper delas de in i olika kategorier. Hos oss hittar du rätt arbetssko, oavsett om du jobbar inom lätt/tung industri, serviceyrken, lager, rekond, fordonsverkstäder eller inom byggbranschen. Kolla gärna in vår guide där du får tips på rätt typ av sko för din bransch. Du hittar guiden här.

 

Du kan se på märkningen om skorna uppfyller baskraven vad gäller design, utförande, material, halksäkerhet och tåskydd. Om de dessutom skyddar mot andra risker, har skorna ytterligare märkning. Du kan läsa mer om detta på Arbetsmiljöverkets hemsida.

Tänk på det här - 5 viktiga tips!

1. Välj sko i rätt skyddsklass
Det absolut viktigaste är att välja ett par skor som är lämpliga för det arbete du ska utföra och den miljö du vistas i. Läs mer om de olika skyddsklasserna.
2. Välj rätt storlek
För små skor är både obekväma och kan ge besvär. För stora är heller inte bra då foten lätt glider runt i skon.
3. Kassera skor som har gått sönder
Det är viktigt att din skyddssko är hel för att den ska ge ett fullgott skydd.
4. Byt sko varje år
Skor slits olika mycket beroende på arbetsmiljön du arbetar i och hur du belastar skorna. Grundregeln är ändå att du bör byta skor 1 gång/år.
4. Ta hand om dina skor
Följ skötselråden som följer med skorna. Kom också ihåg att rengöra skor med mönstrad sula så att inte halkskyddet förstörs.

 

Tänk på det här när du köper arbetsskor

Sophia Ramström jobbar som säljare och har stenkoll på det här med arbetsskor. Hon ger oss sina bästa tips när det kommer till att hitta rätt sko.

Topp 5 skyddsskor