5 tips för tvätt av bil

Våren är äntligen här och det börjar bli hög tid att göra bilen redo för denna soliga årstid. Vinterns slask och saltrester har gjort sina avtryck och bilen ropar efter en ordentlig vårfix. Anders Mäenpää är Würths Product Promoter för tvätt och rekond, så vi passade på att fråga om hans bästa tips inför vårens biltvätt.

21 april 2022
Dela:

1. Innan du börjar är det viktigt att tänka på var du ska tvätta bilen. Undvik att tvätta bilen i direkt solljus så inte medlen torkar in i lacken. Inget av medlen ska läggas på het yta. Tänk på att om bilen stått ute kan lacken behöva svalna i skuggan innan tvätt. 

2. Sträva efter att applicera kallavfettning på torr yta för bästa effekt. Kallavfettningen appliceras från dörrhandtag och ner, där vanligtvis tjära och asfaltsrester fastnar. 

Kallavfettning >
Pumpsprayflaska >


3. Applicera sedan alkalisk avfettning vått i vått. Spola alltså inte av kallavfettningen innan du applicerar den alkaliska avfettningen. Vi har flera olika alkaliska tvättmedelskoncentrat, både för skumapplicering och för applicering med tryckspruta.


4. Svampa fordonet med ett högkvalitativt vaxschampo för att få en bra vatten- och smutsavvisande yta. Detta gör att bilen blir mer lättvättad och håller sig ren längre. Prova gärna vårt vaxschampo som just nu är på kampanj. 

5. Till sist, torka av vattnet med en våffelduk för att slippa kalkfläckar. 


6. Bonustips från Anders: Tänk på att inte överdosera så är du snäll mot både miljön och plånboken. De produkter som ska doseras bör doseras efter anvisning. Exempelvis ska den alkaliska avfettningen och vaxschampot doseras. 

Lycka till med tvätten! Och missa inte att spana in Würths tvätt och rekond sortiment, vi har just nu flera produkter till fina kampanjpriser. Kolla in hela kampanjen här >