Thyssenkrupp - effektiviserar sin kemihantering med hjälp av Würth

TK Elevator är en världsledande tillverkare av hissar och rulltrappor. Kvalitet är företagets signum och produkterna är tillverkade i Europa. I Sverige har TK Elevator 150 anställda och bland kunderna återfinns bland annat svenska fängelser, polisstationer, skolfastigheter, stora delar av SL:s tunnelbanenät och Gallerian i Stockholm. Anton Öbrink är Head of Purchasing Norden och den som ansvarar för avtalet med Würth.

Dela:

- För oss började samarbetet med Würth med kemihanteringen. Würth erbjöd en enastående hjälp för oss att kunna hantera den rätt. Deras sätt att hantera kemin gav oss ett förtroende och efter det har vi också börjat handla allt vårt förbrukningsmaterial samt personligt skydd av Würth, säger Anton Öbrink.

På anläggningen i Skärholmen finns flera olika ORSY-lösningar. Förutom kemiskåp finns en vägg med fästmaterial, skåp med personligt skydd och annan typ av förbrukning. Här finns också en avdelning med oljor och smörjmedel som TK Elevator dagligen använder ute på projekten.

- Vi sparar oerhört mycket tid på Würths servicekoncept. Om man tänker sig att en tekniker skulle behöva åka iväg för att handla förbrukningsmaterial skulle detta ta mycket tid i anspråk. Vi sparar helt enkelt mycket pengar på att använda Würth.

Fakta

Företagsnamn: TK Elevator
Head of Purchasing Norden: Anton Öbrink
Antal anställda i Sverige: 150 st 
Koncern: 80 länder, 155 000 anställda
Affärsområde: Tillverkare av hissar
och rulltrappor
__________________________________________________________________

Tryggt och säkert med kemikalieregister

TK Elevator använder Würths kemikalieregister EcoOnline. Anton Öbrink förklarar att detta också hjälpt dem i sina säljpitchar.

- Våra kunder ställer höga krav på oss, att vi tar ett miljöansvar. Där har Würths kemikalieregister varit till stor hjälp. Vi kan enkelt visa för dem att vi sköter vår kemihantering, att vi har koll på riskbedömningar och säkerhetsdatablad. 

Anton Öbrink fortsätter.

- Mia (säljare reds. anm.) har också hjälpt oss att se över vårt kemisortiment, vilka oljor vi ska använda. En felanvänd olja kan i värsta fall innebära att man förstör en hel rulltrappa. För oss är pålitlighet, kommunikation och närvaro det absolut viktigaste hos en leverantör. Av Würth kan vi räkna med att det material vi behöver finns på plats när vi behöver det.

Utbildning och kemihantering 

– två viktiga delar i samarbetet med TK Elevator

Mia Romlin är ansvarig säljare på TK Elevators anläggning i Skärholmen. Hon är ansvarig för deras ORSY-hyllor och kemiskåp och besöker dem varje vecka för att se över förbrukningsmaterial och underhåller kemipärmarna så att de alltid har uppdaterade säkerhetsdatablad.

- När det gäller TK Elevator så är det framförallt kemihanteringen som jag känner att vi som leverantör kan bidra med ett mervärde. Många tycker att det är krångligt och svårt med kemi, och de vet att fel hantering av kemikalier kan få stora och kostsamma konsekvenser. Med vår hjälp behöver de inte oroa sig för det. Förutom att fylla på deras ORSY-hyllor efter behov så ser jag till så att deras säkerhetsdatablad är uppdaterade och att de har de kemikalier de behöver, säger Mia Romlin. 

- Vi har också skruvat på deras kemisortiment. Vi kunde bland annat identifiera två produkter med samma funktion, men där den ena är livsmedelsgodkänd, vilket de inte behöver i det här fallet. Genom att vi tittade igenom alla produkter och kundens behov och användningsområden så kunde vi banta ner deras kemisortiment, vilket kunden sett som mycket positivt.

Utbildningar från Würth 

TK Elevator också deltagit på flera av Würths utbildningar. Mia Romlin berättar;

- De brukar gå vår Fallskyddsutbildning, HLR-utbildning och Heta arbeten. Förutom det har vi även haft en smörjskola och en oljeskola, där deras arbetsledare har fått lära sig om våra oljor, vad man ska använda till vad och vad som kan hända vid en felaktig blandning.  Det har varit väldigt uppskattat hos kunderna.

- Det roligaste med mitt jobb är kundkontakten och att man får lära sig så mycket nytt hela tiden. Det är roligt att få se att det jobb jag gör hjälper kunden att spara tid och att få vara med och se kunden växa, avslutar Mia Romlin.