Digitala inköp effektiviserar arbetet för MRO Larm

I våras knackade Würths fältsäljare Mia Romlin på dörren till MRO Larm i Kungens Kurva. Hon frågade om de var intresserade av att effektivisera sina inköp med hjälp av Würth. Andreas Lindberg, tekniskt ansvarig på MRO Larm nappade på idén efter att Mia förklarat hur Würths service kan hjälpa dem att spara tid.

MRO Larm är en av Sveriges största franchisetagare till Verisure med ca 37 000 kunder i södra delen av Stockholm. På företaget jobbar ca 30 servicetekniker och installatörer som regelbundet besöker huvudkontoret för att fylla på med förbrukningsmaterial.

Andreas som är ansvarig för att se till så att serviceteknikerna som arbetar ute på fältet har det material och de produkter de behöver såg en chans att kunna effektivisera inköpen genom att ta hjälp av Würth. Innan Würth kom in i bilden gick mycket tid åt till att åka runt till olika byggvaruhus för att göra inköp.

- Att vara Würth-kund känns riktigt bra hittills, det har blivit både enklare och smidigare för oss. Nu har vi allting på ett och samma ställe och vi behöver inte åka ut och köpa grejer hela tiden. Det har verkligen frigjort tid för mig som jag kan lägga på andra saker, berättar Andreas Lindberg.

I servicebilarna har det installerats Würth Bilinredning så när serviceteknikerna kommer in till huvudkontoret tar de med sig sina systemväskor och fyller på dem inne på lagret.

Würths e-handel ger kontroll över inköpen

MRO Larm är flitiga användare av Würths e-handel. Där har Andreas skapat flera favoritlistor med de artiklar som de köper mest av. Med hjälp av favoritlistor säkerställer MRO Larm att de beställer exakt rätt produkt. 

- Vi har bland annat gjort en Favoritlista med allting som en nyanställd hos oss behöver. Så det går fort för mig att införskaffa allt till våra nyanställda. När de kommer hit väntar en välfylld sortimentväska och det går snabbt att komma igång och jobba. Upplevelsen för den nyanställda blir väldigt positiv. På det stora hela har vi kunnat organisera oss väldigt bra med hjälpa av Würth fortsätter Andreas.

Förutom att regelbundet göra inköp från Würths e-handel så brukar Andreas gå och kika på vad de har beställt tidigare och se vad produkter kostar. Han förklarar att wurth.se underlättar administrationen.

 - Webben blir en administrativ plats för alla våra inköp, här ser jag allt som jag beställt från Würth, oavsett om det är via e-handeln eller via Mia, berättar Andreas.

Skanning med Würth App

Sedan en tid tillbaka har MRO Larm också Würth App. Ett bra sätt att snabbt kunna komplettera när det börjar ta slut i hyllorna. Med hjälp av appens inbyggda skanner kan Andreas skanna hylletiketterna. Mia har också satt upp etiketter på artiklar som inte finns i hyllorna men som serviceteknikerna behöver med jämna mellanrum så som t.ex. verktygsväskor.

- Nu har jag inte hunnit komma igång jättemycket med Würth App ännu, men Mia har varit här och satt upp etiketter så att jag ska kunna skanna produkterna enkelt. Jag kommer gissningsvis mest skanna och lägga i varukorgen i appen och sedan gå in på wurth.se för att avsluta köpet.

- Det var många paniksläckningar innan Würth kom in i bilden. Det är kritiskt för teknikerna att de har rätt sak när de väl är ute. Med hjälp av Würths säkerställer vi att våra tekniker har rätt grejer och inte åker och panikköper fel saker. Vi har fått många fördelar av att börja handla av Würth – det är helt enkelt ett drömscenario, avslutar Andreas.

Läs mer om hur du kommer igång och skannar med Würth App här >