LOGGA IN MED DITT E-HANDELSKONTO{{serverResponse}}
{{ forgotEmailMessage }}
GLÖMT LÖSENORD

Butiksinfo

 • {{ storeInformation.Address }}
 • {{ storeInformation.ZipCode }} {{ storeInformation.City }}
 • Visa på karta

Öppettider

 • Vardagar: {{ storeInformation.HoursWeekDay }}
 • Lördag: {{ storeInformation.HoursSaturday }}
 • Söndag: {{ storeInformation.HoursSunday }}
 • Mer information och event!
Avvikande:

Kontakt

 • {{ storeInformation.Mobile }}
 • {{ storeInformation.Phone }}
 • {{ storeInformation.Fax }}
 • {{ storeInformation.Email }}

Arbetskläder för vintersäsongen

I stora delar av landet har vi nästan 6 månader av året då du som arbetar mycket utomhus behöver klä dig lite varmare. Lägg ett par minuter på att läsa igenom våra tips om hur du håller dig varm på jobbet under vintern. Bra arbetskläder för vintersäsongen är en investering, och en god förutsättning för ditt välmående på arbetsplatsen.

6 december 2020
Dela:

Närmast kroppen

Börja med ett riktigt bra underställ. Detta värmande underställ i 100% merlinoull håller dig både torr och varm. Värmande zoner finns där du fryser som mest, på ställets underdel finns dessa på bakdel och sidor. På överdelen finns de värmande zonerna på axlar,

armar, rygg, bakdel och sidor. Rekommenderad i temperaturer -5°C till -30°C. 

 

Understället består av delarna Tröja Zip Warm och Underställ Byxa Warm 

 

Underställ tröja zip WARM     l     Underställ byxa WARM 

Underställ tröja dam WARM     l     Underställ byxa Dam WARM

 

Mellanlager

Denna varseljacka/microfleece fungerar både som ett andra lager eller som jacka. Utrustad med hög krage, två framfickor med blixtlås samt elastiskt band i nederkant för ultimat passform. För bästa synbarhet har jackan även 50 mm breda reflexer över bål, ärmar och axlar. Finns i tre olika färger.

Microfleecejacka Varsel      l      Microfleecejacka varsel Dam

 

På fötterna

Att vara varm och torr om fötterna är en förutsättning för en komfortabel arbetsdag utomhus. Satsa därför på ett par riktigt bra sockor på fötterna. Socka Warm från Blåkläder är designad just för att hålla dig varm i kallare väder. Den är fukttransporterande, slitstark och är utrustad med en tjockare sula som ger dig extra stöd. För optimal passform finns elastan-tråd i sockan.

 

Investera sedan på ett par varma och rejäla kängor, som Jalas Heavy Duty Arctic Grip. En skyddskänga för krävande arbetsdagar- och klimat. Jalas Heavy Duty Arctic Grip är halkfria och metallfria med spiktramp av plasmabehandlad textil (PTC) och tåhätta av komposit. För maximalt stöd för vristen är skon utrustad med stötdämpande material på sidorna och har extra skydd mot stötar ovanifrån. Skon är mycket slitstark och är både vatten- och snöavvisande. Den ultimata skyddskängan för dig som arbetar utomhus i kallt klimat helt enkelt. 

Skyddssko

 

Ytterplagg

Varseljacka Vinter 4870 - Med denna sköna vinterjacka i varsel i vind- och vattentätt material med tejpade sömmar håller du dig garanterat både torr och varm, hela arbetsdagen. Jackan är smart designad med mörkare fält på de partier där plagget tenderar att utsättas för mest smuts. Stora, rymliga fickor, pennficka och telefonficka samt innerfickor. Det finns även en infällbar id-kortsficka. Jackan kan justeras i nederkanten, och är förlängd bak på ryggen vilket säkrar att du håller dig varm även när du rör på dig. Jackan är EN-certifierat för både varsel och kyla och är en riktigt bra allround vinterjacka. 

 

Komplettera med Varselbyxa Vinter – En varmfodrad vinterbyxa i varsel med tejpade sömmar i ett slitstarkt och tåligt material. Byxan finns i två olika material, 1900-materialet som är slittåligt och vattenavvisande och 1977-materialet som är slittåligt men även vatten- och vindtätt. Byxan har många- och smarta bra ficklösningar för alla tänkbara behov. 

Varseljacka Vinter     l     Varselbyxa vinter

Varseljacka Vinter Dam     l     Varselbyxa Vinter Dam

  

På händerna 

När du ska arbeta ute i kylan vill du självklart hålla händerna varma men inte behöva kompromissa med funktion och ett riktigt bra grepp.  

 

Med vår montagehandske Tigerflex Thermo får du en slitstark, fodrad handske med bra andningsförmåga och ett utmärkt grepp. Finns från storlek S till XL (8-11)

Montagehandske Tigerflex Thermo

 

På huvudet

Och sist men kanske viktigast av allt under en lång arbetsdag i kylan - En bra mössa i 100% Merinoull. En värmande och tunn underställsmössa som faktiskt är lämplig under alla årstider och passar perfekt under din skyddshjälm. 

Merino Mössa

 

 

Nu är du redo för vinter och kyla med våra arbetskläder för yrkesproffs – från Blåkläder.

 

För att se hela vårt sortiment av arbetskläder och få fler tips om vilka kläder du bör välja efter vilken bransch du jobbar inom, klicka här.