Easy Puller – det första sladdlösa riktningsverktyget på marknaden

Würth driver produktutvecklingen framåt på flera områden för att kunna hjälpa kunderna att spara tid och kunna effektivisera sitt arbete. Det senaste tillskottet i produktsortimentet är Easy Puller, det första sladdlösa riktningsverktyget på marknaden.

17 juni 2021
Dela:

Easy Puller är en batteridriven spotter för riktningsarbeten som är avsedd för reparation av bucklor på bilkarosser med hjälp av en speciell spetselektrod som svetsas fast för manuell dragning av bucklor. Den är den första i sitt slag och Würth är först i Sverige med att introducera den. Jan Jacobsson är produktspecialist på Würth Svenska AB och berättar om Easy Puller.

 

- I byggbranschen har det sedan länge funnits många smarta batteridrivna lösningar men av någon anledning har fordonsbranschen legat efter här. Men nu kan vi äntligen presentera Easy Puller som kommer att effektivisera arbetet för skadeverkstäder. Den är revolutionerande i branschen och vi tror att våra kunder kommer att se tydliga fördelar med att använda denna. 

 

Förutom fördelen med att den är sladdlös och att man får ett bra resultat med Easy Puller så behöver man inte byta ut till reservdelar lika ofta vilket gör att man sparar tid i verkstaden. Genom att laga istället för att byta ut delar så finns det också miljömässiga vinningar.  

- Vi vill att våra kunder ska kunna spara tid och kunna utföra sitt arbete tidseffektivt och enkelt. Att rikta skadorna på karossen är miljöeffektivt då man kan välja att reparera istället för att byta ut till reservdelar, fortsätter Fredrik Wulff, produktchef Würth.

Det finns många fördelar för skadeverkstäder att använda Easy Puller. Eftersom den är sladdlös så är den enkel att ta fram och lätt att lära sig att arbeta med. Easy Pullern kan även utrustas med elektrod för nyckelbrickor så att den kan klara även större skador på karossen.

 

Aluminium Spotter - för riktningsarbete på aluminiumkarosser

Ytterligare en nyhet i Würths produktsortiment är Aluminium Spotter som används för snabb fastsvetsning av nyckelbrickor vid riktning av aluminiumkarosser. Den är enkel att använda med endast en injusteringsparameter.

 

- Sedan tidigare finns Pinpuller Power Set, för riktning av skador på karosser. Nu har vi även ett verktyg för riktning av skador på aluminiumkarosser. Andelen aluminiumkarosser ökar generellt hos alla bilmärken och då behöver verkstäderna utrusta sig med rätt verktyg för att kunna hantera dessa, berättar Fredrik Wulff, produktchef Würth.

 

I jämförelse med andra produkter på marknaden så är Würths Aluminium Spotter väldigt enkel att använda då man skjuter fast brickorna och kan dra dem direkt. Det är tidseffektivt och jordanslutningen är integrerad i maskinen.

 

- Förutom Easy Puller och Aluminium Spotter har Würth flera verktyg som effektiviserar arbetet för skadeverkstäder. Würth ligger långt fram när det kommer till den här typen av verktyg, jag skulle till och med vilja hävda att vi är ledande på marknaden, avslutar Jan Jakobsson.