Trygg kemikaliehantering med service från Würth

I Hudiksvall ligger det växande familjeföretaget OilQuick som sedan 30 år tillbaka är marknadsledande på rationella och effektiva metodlösningar inom entreprenad och industri. Företaget, som länge varit en Würth-kund, tillverkar fullhydrauliska redskapsfästen och fästen till hjullastare och grävmaskiner. All tillverkning sker i Hudiksvall men företaget har återförsäljare i stora delar av världen.

Dela:

De automatiska fästena mellan maskin och skopa som OilQuick tillverkar bygger på att man gör allt ifrån förarhytten, vilket för med sig många fördelar. Först och främst så är det bra utifrån ett arbetsmiljöperspektiv eftersom det minskar skaderisken men det spar också tid för förarna och minskar oljespill i skog och mark.

 

På anläggningen i Hudiksvall jobbar Mats Persson med monteringen. Han ser bland annat till så att inköpet av produkter och förbrukningsmaterial fungerar som det ska. OilQuick har länge varit kunder hos Würth och köper idag allt ifrån borrar och skruv till hygienartiklar men framförallt så köper de mycket kemikalieprodukter såsom rengöringsmedel, hydraultätning och lim. Mathias Holm Klarin, som är fältsäljare på Würth, har hjälpt Mats och hans kollegor att se över och få ordning på sina kemikalier. 

 

- Vi hade något kemiskåp med produkter sen tidigare men vi insåg att vi hade en del dubbletter med samma funktion och egentligen mer kemiprodukter än vad vi behövde. Mathias hjälpte oss då med en ordentlig rensning där han såg till att begränsa sortimentet och att hitta ersättare som var bättre i miljösynpunkt. Idag är nästan alla våra kemiprodukter från Würth. Under arbetet med detta kompletterade vi även med kemiskåp och såg till att vi separerade aerosoler från andra kemikalier för att förbättra säkerheten och följa miljöföreskrifterna. Idag har vi allt samlat och uppmärkt i kemiskåp men vi har framförallt ordning på hanteringen vilket känns väldigt bra, förklarar Mats.

 

I samband med de arbetet som Mathias gjorde med OilQuicks kemikalier introducerade och hjälpte han även företaget att komma igång med tjänsten ECO-online.

 

- ECO-online är en tjänst som skapar trygghet och underlättar otroligt mycket för kunden. Jag upplever att det finns mycket osäkerhet kring hanteringen av kemikalier, det tar mycket tid och många som inte riktigt vet hur de ska göra. Alla som förbrukar kemikalier är enligt lag skyldiga att ha ett register och det är svårt för företag att lyckas hålla dessa uppdaterade men speciellt att hinna med. Det är näst intill ett heltidsjobb att hålla alla register uppdaterade, säger Mathias.

 

Varje tisdag åker Mathias till fabriken i Hudiksvall och inventerar, fyller på det som behövs och svarar på eventuella frågor kring produkterna. Om det är någonting som skulle behövas, eller någon på företaget som har frågor där emellan så finns Mathias alltid tillgänglig ett samtal bort.

 

- Det är en helt otrolig service från Mathias. Det vi vinner på med konceptet är ju att ingen av oss aktivt behöver tänka på eller lägga tid på att se över inköp, vad som behövs eller att inventera. Vi ser verkligen värdet i att ha honom på plats, berättar Mats.

 

De största fördelarna med att använda Würth som leverantör är att vi får hjälp med vår kemikaliehantering, men också den service och det engagemang som Mathias visar, avslutar Mats.