Ökat fokus på svetsprodukter stärker Würth som helhetsleverantör

Behovet och bredden av svetsprodukter är någonting som både Würths säljare och produktchefer lagt märke till. Många av Würths kunder använder produkterna på ett eller annat sätt. Fredrik Wulff, som är produktchef över Borr Gäng Kap Svets, såg därför stora möjligheter inom området och valde att titta närmare på hur man skulle kunna lägga ett större fokus på utveckling av sortimentet.

Dela:

- Oavsett om det är underhållsverkstäder, fordonsverkstäder eller lantbrukare så finns det alltid någon som svetsar. Jag skulle säga att majoriteten av våra kunder på ett eller annat sätt har någon som svetsar och vi såg därför en chans att bredda och utöka det området, säger Fredrik. 

 

Tidigare har större delen svetsprodukterna hanterats i en av Würths butiker men framöver kommer fler butiker runt om i landet ha ett bassortiment. Produkterna och hanteringen kommer därför att flyttas till centrallagret i Örebro för att på så sätt effektivisera leveransförmågan till samtliga kunder och butiker.

 

Svetsutbildning breddar kompetensen hos säljkåren

I samband med arbetet kommer alla säljare inom Würths metalldivision erbjudas att gå en tvådagarsutbildning som kommer ge en ökad kunskap och bättre förutsättningar att ge rätt support till våra kunder. 

 

- Jag ser utbildningarna som en möjlighet för säljarna att få en bättre helhetsbild och den kunskap som krävs för att se vad behovet hos kunden är. I utbildningen får säljarna både en teoretisk och praktisk genomgång för att få en grundkunskap inom svets vilket skapar en trygghet och en bredare förståelse. Utbildningarna är någonting som vi märker uppskattas hos säljarna, vilket är kul, berättar Fredrik.

 

Under arbetet har Würth även tagit fram en ny svetsbroschyr där allt som behövs till de tre vanligaste svetsmetoderna finns samlat. Den innehåller bland annat svetspistoler, svetsmaskiner, tillbehör, tillsatsmaterial, verktyg, kapskivor, kemi och personligt skydd. 

 

- Tanken är att allt ska finnas samlat. Du ska kunna öppna broschyren och plocka ihop rätt produkter så att du kan börja svetsa. Någonting som jag ser som ett stort plus för både oss och våra kunder är att vi blir ännu bredare sortimentsmässigt vilket stärker oss som helhetsleverantör, avslutar Fredrik.

 

Mattias Palm - deltagare på utbildning i Örebro

Ett av utbildningstillfällena i svets ägde rum nu i veckan. Under två dagar kom metallsäljare från runt om i Sverige till huvudkontoret i Örebro. En av deltagarna som var på plats var Mattias Palm. 

 

Vill du berätta vad tycker du om utbildningen hittills?

Det är väldigt intressant och roligt att få veta mer och praktiskt få testa på de olika svetsmetoderna. Igår fick vi en utbildning i teorin kring svets och idag får vi göra den praktiska delen och prova på att svetsa. Det är väldigt givande och roligt. 

 

Hur kommer svetsutbildningen hjälpa dig i ditt arbete?

Jag kommer framförallt att ha en bättre förståelse kring svets. Tanken är ju inte att jag ska bli proffs, men att jag får en inblick och en bättre uppfattning om hantverket. Det kommer ju att ge en bättre förståelse i vad kunden gör i arbetet och utifrån det lättare se vad det finns för behov av produkter. 

 

Vad tycker du om att Würth erbjuder utbildningar till säljare?

Jo, men det är ju väldigt bra och jag ser det bara positivt. Det är alltid nyttigt att lära sig nya saker, så är det ju. Man blir säkrare på det området man får utbildning inom vilket gör att man har mer självförtroende när man sedan träffar kunden.