Ordning och reda med verkstadsinredning från Würth

I Karlstad ligger Lecab Bil som är återförsäljare för Volkswagen, Audi, SEAT, Skoda och Volkswagen Transportbilar. På den stora anläggningen ryms både försäljning, service, reparationer och reservdelsförsäljning av märkenas produkter. Lecab Bil har varit Würth-kunder i lite drygt 15 år och i samband med en stor renovering av personbilsverkstaden så har företaget också köpt verkstadsinredning via Würth.

9 november 2021
Dela:

Vi träffar verkstadscheferna Mikael Thörnqvist och Bengt Sundin som visar runt i den fina anläggningen. Den nyrenoverade verkstaden är utrustad med verkstadsinredning från Würth och rymmer de verktyg och förbrukning som löpande används av teknikerna. 

- I samband med att vi skulle renovera vår verkstad och fräscha upp allting så ville vi också inreda med praktisk verkstadsinredning. Med oss i renoveringen hade vi också lean-tänket. Allt ska finnas nära till hands för teknikerna så att de inte ska behöva springa runt och leta material, berättar Mikael Thörnqvist.

Karl-Anders Andersson är Regional Account Manager på Würth och presenterade verkstadsinredningen för Lecab. Tillsammans med kunden hade de flera planeringsmöten och stötte och blötte fram och tillbaka exakt hur de vill ha det.

- Lecab presenterade för oss hur de ville att det skulle se ut och utifrån detta gjorde vi en ritning. Det är en process att planera verkstadsinredning för en sån stor verkstad som den Lecab har. Man kommer på nya saker att ta hänsyn till hela tiden. Vi har ritat om den flera gånger innan vi slutligen kände oss nöjda, berättar Karl-Anders Andersson.

Flera involverade i utformandet av inredningen


Mikael berättar att arbetet med renoveringen och den nya verkstadsinredningen involverade flera på företaget; 

- Vi ville också att våra tekniker skulle vara involverade i utformandet, förklarar Mikael. Det är deras arbetsstationer och de som dagligen ska nyttja verkstadsinredningen. Självklart är det viktigt att de känner sig delaktiga för att det ska bli så bra slutresultat som möjligt.   

Efter att ritningen var godkänd beställde Würth all inredning och efter en tid kunde inredningen monteras på plats, något som Lecab fått hjälp av Würth att göra.

 

- Vi är jättenöjda med slutresultatet, det är rent och snyggt. Vi ville gömma så mycket som möjligt så Würth har hjälpt oss att specialbeställa skåp. Vi fick också välja färg själva så det ser ut precis som vi vill att det ska göra, fortsätter Bengt Sundin.
 

På de 20-talet arbetsstationerna i personbilsverkstaden råder det febril aktivitet, många bilar behöver servas och repareras. Den mörkgråa verkstadsinredningen som finns installerad vid varje station ger ett snyggt helhetsintryck. Överallt står det Würth-produkter.

- Vi har varit Würth-kunder i många år och är väldigt nöjda. Framförallt med servicen, det är enkelt och smidigt för oss att Würths säljare (Leif Larsson) är här regelbundet och inventerar och fyller på. Det sparar mycket tid för både Bengt och mig, förklarar Mikael. 

- Samarbetet bygger på ett ömsesidigt förtroende, men Leif är seriös och vi litar på att han vill det bästa för vår verksamhet, avslutar Bengt. 


För Würth och Karl-Anders har det varit roligt att genomföra det här projektet hos Lecab. 

 

- Jag önskar nästan att vi hade haft en före- och efterbild. Det har blivit en enorm skillnad i deras personbilsverkstad. Vår verkstadsinredning erbjuder genomtänkta lösningar med goda förvaringsmöjligheter för både verktyg, maskiner och redskap. Det är roligt att få se slutresultatet och att det funkar så bra för Lecab, avslutar Karl-Anders.