Praktiska lösningar och personlig service hjälper Iggesund Forest att effektivisera sitt arbete

Iggesund Forest är Skandinaviens största tillverkare av svärd till det mekaniserade skogsbruket. Det är i fabriken i Strömsbruk, Hälsingland som all utveckling och tillverkning sker. Företaget har gjort sig kända för att de lägger skördarföraren, deras lösningar och behov i fokus. Iggesund Forest arbetar hårt efter målsättningen att tillverka världens bästa svärd med bra kvalité och har sedan en tid tillbaka varit kund hos Würth. 

Dela:

Peter Åkerlund jobbar som produktionstekniker på företaget och står för allt inköp. Han har på sitt tidigare jobb arbetat med produkter från Würth. När han började på Iggesund Forest och fick ansvaret inom inköp såg han över möjligheterna att använda Würth som leverantör även här. 

 

- Jag har haft produkter från Würth på mitt tidigare jobb och var då supernöjd. När jag började jobba på Iggesund Forest så tänkte vi på saken, men sen en dag dök Mathias upp som ett brev på posten för att göra ett studiebesök och på den vägen är det. Jag ville först ha handskar och bult, men nu köper vi allt vi kan från Würth, säger Peter. 

 

Idag har inköpet av produkter från Würth ökat och i dagsläget köper Iggesund Forest allt ifrån förbrukningsmateriel såsom kemiartiklar, bultar och kontorsmateriel till blåkläder.

 

- Det är ju så perfekt, man kan bara släppa tanken på om det finns handskar och bult till morgondagen. Produkterna fylls på och jag kan ägna mig åt det jag behöver lägga tid på. Tack vare servicen från Würth har vi även ökat produktiviteten. Vi slipper ha någon som lägger ner flera timmar på att åka runt och leta grejer, nu kan vi bara gå upp till ORSY-hyllorna och hämta. Vi slipper också att ha maskiner som blir stående, vilket kostar mycket pengar, berättar Peter. 

 

Effektiviteten och att kunna fokusera på det man egentligen borde göra var något som Peter och hans kollegor insåg passade dem perfekt. Företaget har mycket att göra och därför var ORSY en perfekt lösning. I dagsläget har Iggesund Forest tio till tolv ORSY-hyllor som regelbundet fylls på och ytterligare tio är på väg. 

 

- Det blir två sektioner till med draglådor från topp till tå. Det finns ju många fördelar med ORSY ställen. Det blir snyggt, uppmärkt och ordentligt. Vi kan framförallt släppa planeringen kring vad som behövs och inte, fyller han i.  

 

Mathias Holm Klarin som är fältsäljare åker ut till fabriken i Strömsbruk en gång i veckan och fyller på det som behövs. Om det är någonting som behöver handlas mellan besöken beställer de på webben eller via appen.

 

- Det fungerar bra att beställa själv men jag ringer ändå helst Mathias. Han är ju så underbar, trevlig, men också rak och ärlig. Han försöker inte pracka på oss grejer, vilket känns väldigt bra. Han ser till att det alltid är påfyllt utan att överfylla, säger Peter.

 

Mathias har även hjälpt Iggesund Forest att komma igång med ECO-online för att få ordning på företagets kemikaliehantering. Arbetet är inte helt klart, men är i detta nu under utveckling.

 

- Vi åkte på en miljögranskning för ett tag sedan och då var det jag som fick ta den bollen. Det gick bra men det var ett evigt pyssel att ha koll på alla säkerhetdatablad. Det är rätt mycket kemikalier, ca 30 stycken. Vi hade tittat på möjligheten med ECO-online innan, men efter granskningen bestämde vi oss för att det var värt det. Idag har vi även kemiskåp till våra kemikalier som Mathias har hjälpt oss med, fortsätter Peter.

 

- Jag vill poängtera att jag är nöjd med Würth - först och främst servicen, men också produkterna. Mathias är otroligt hjälpsam, avslutar Peter. 

  

Würths fältsäljare Mathias Holm Klarin ger Iggesund Forest bra service på plats

 

Vill du berätta lite om ditt samarbete med Iggesund Forest:

- Samarbetet fungerar superbra. Överlag är det en väldigt viktig kund och ett samarbete jag uppskattar. Jag försöker på bästa möjliga sett att se till att det lönar sig för dem att använda oss. 

 

Vilka fördelar finns det för kunden att använda sig av ECO-online?

- Jag brukar alltid försöka förklara fördelarna med ECO-online eftersom jag tycker att det är en bra grej som skapar trygghet hos kunden. ECO-online är bra för kunden eftersom det hjälper dem med alla lagar och regler kring kemiprodukterna. Det finns många företag som har problem med att ordna med alla register som krävs, då berättar jag för kunderna att det är någonting som vi kan hjälpa till med. 

 

Finns det någonting med arbetet hos Iggesund Forest som du är extra nöjd med?

- Jag känner mig extra nöjd med att jag har lyckats få kunden att tycka att det är värt att idag handla allt dem kan av oss. Det är allt ifrån toapapper och blåkläder till kemikalier. Allt som de kan köpa av oss, köper de och det är någonting jag är väldigt nöjd med.