Preboarding – En brygga mellan avtal och första arbetsdagen

Att börja på ett nytt jobb hos en ny arbetsgivare är för många ett stort steg, ”man vet vad man har men inte vad man får”. Tiden från det att man signerar sitt anställningsavtal och första arbetsdagen är en viktig period. För att hjälpa våra nya kollegor på traven har Würth startat med Preboarding.

6 juli 2021
Dela:

Tiden mellan avtalsskrivandet och första arbetsdagen kan vara flera månader. När man signat för ett nytt jobb är engagemanget och motivationen stor. Samtidigt kan man känna sig förvirrad inför sin nya roll och vad man kan förvänta sig av sin nya arbetsplats. Har jag valt rätt?

 

 

Nu börjar Würth med vad som kallas Preboarding. Vi ser till att behålla motivationen och engagemanget på topp genom att några veckor innan start skicka ett välkomstmejl. Det innehåller bland annat en film där man får hänga med på en rundtur på vårt huvudkontor i Örebro. Man får nyttiga länkar till vår hemsida där man kan lära sig om Würth och våra produkter samt tillgång till några väl valda avsnitt av Würth Podden, en internpodd för medarbetare på Würth Svenska AB.

 

Vi hoppas att vår Preboarding kan bidra till en positiv upplevelse för den nyanställde och en kick i rätt riktning inför sin tid hos oss på Würth. En bra Preboarding får medarbetaren att känna sig välkommen och uppskattad och det är precis det vi vill förmedla. Det ökar också möjligheten för den anställde att tidigt kunna påverka och bidra till förbättringar och bli produktiv tidigt i sin anställning. Att få ett bra första intryck är viktigt för att personen ska känna att den har tagit rätt beslut, säger Erika Kjellberg som är projektledare för arbetet.

 

Text & bild: Erika Kjellberg, Learning and Development Manager.