Samarbete med högskolor och universitet – nyttigt för både studenter och Würth

Ellen Sandström läser till Inköpare med strategisk och operativ kompetens på Yrkeshögskolan SKY och har under våren praktiserat på Würths inköpsavdelning. Vi passade på att fråga henne om tiden hos oss.  

31 maj 2022
Dela:

Vad skulle du säga var det bästa med att ha din praktik på Würth?

Det har varit en väldigt härlig stämning på Würth, jag har blivit bra omhändertagen och känt mig välkomnad. Jag har känt mig involverad och sedd, och det har framför allt varit kul att få se inköpsyrket i praktiken. Ena dagen är inte den andra lik vilket är roligt. 

 

Hur har dina dagar sett ut som praktikant på Würth?

Jag har haft en handledare, Charlotte, så jag har hängt med under hennes dagliga arbete en del. Sen har jag varit med och tagit fram en ny avtalsprocess, vilket har varit jättekul. Det har varit kul att det arbete jag gjort har blivit en början på någonting.   

 

Vad ser du att din praktik har gett dig inför ditt kommande yrkesliv?

Jag känner att det har gett mig jättemycket. Jag har fått en större förståelse för yrket och blivit ännu mer motiverad. 

 

Skulle du rekommendera Würth till andra praktikanter?

Absolut. Jag har en till praktikperiod under min utbildning och jag hade gärna kommit tillbaka själv. Vi har pratat lite om det, jag och min handledare, vilket känns jättekul. 

 

Kan du se dig själv jobba på Würth i framtiden?

Jag skulle absolut kunna tänka mig att jobba på Würth i framtiden, jag har fått en väldigt bra känsla av företaget.

 

Ett nära samarbete med högskolor och universitet är en självklarhet för oss för att utvecklas som företag. På samma sätt är det viktigt att vi ifrån företagets sida bidrar med det utbildningsåtagande som ett sådant samarbete innebär. 

 

Studenter som involveras i vår verksamhet ger oss insikter och lärdomar som utmanar oss till att tänka nytt samtidigt som det ger studenterna fördelar som att bli vald i en eventuell kommande rekryteringsprocess. Med ett starkt employer brand ser vi gärna att många fler studenter söker sig till oss, berättar Linda Thomassen, Human Resource Manager.