Service från säljare och köp från Würths butiker – en kombination som passar Lissel & Anderssons Bygg

I Borlänge ligger sedan 2010 Lissel & Anderssons Bygg AB. Byggföretaget ägs och drivs idag av Daniel Andersson och Andreas Perdén som tillsammans med ett team av snickare utför alla typer av jobb inom bygg i Borlänge med omnejd. Företaget har varit Würth-kunder i 7 år och köper idag ett brett sortiment som med åren både växt och breddats.

15 december 2021
Dela:

Lissel & Anderssons Bygg har på 11 år växt från att vara två delägare till att idag ha 25 anställda. Företaget som gör allt ifrån renoveringar och försäkringsskador till lägenhetsbyggen köper ett väldigt stort och brett sortiment med produkter från Würth. Würths fältsäljare Magnus Brandt har haft tät kontakt med företaget sedan start.

 

- Lissel & Anderssons Bygg blev mina kunder mitt första år på Würth. Under åren har inköpen bara blir fler och fler. Det är allt ifrån blåkläder, skyddsutrustning och skruv till kemi och mycket mer. Eftersom de gör mycket olika typer av jobb så varierar det såklart men det är en väldigt bra kund som följt mig under åren, säger Magnus. 

 

Hur företaget köper sina produkter varierar beroende på om de gör mindre jobb eller om de är på ett större bygge under en längre tid. I Lissel & Anderssons team med snickare jobbar Dennis Hisved som berättar mer.

 

- Vi använder oss av tjänsten ORSY på de byggena vi är under en längre period. Jag har nu senast varit på ett bygge i Källviken där vi jobbade i 5 år med att bygga 88 nya bostadsrätter. Under hela den perioden hade vi ORSY-containrar på bygget som Magnus fyllde på. ORSY är en tjänst som gör att vi sparar tid till skillnad från om vi skulle åka ut själva och handla till ett större projekt varje gång vi behöver något, berättar Dennis. 

 

Under projekten där Lissel & Anderssons Bygg behöver effektivisera arbetet genom att ha tjänsten ORSY, precis som i Källviken, åker Magnus ut till bygget en gång i veckan och inventerar i containern och fyller på det som behövs. 

 

- När vi ska ha containrar bestämmer vi med Magnus redan innan vad vi vill ha påfyllt varje vecka. Det varierar ju under byggets gång beroende på var i processen vi är, men han vet vad vi ska ha och det fylls på. Skulle det vara någonting vi behöver mellan påfyllningarna är det ju bara att ringa Magnus så kommer han oftast redan dagen efter. Om det är någonting som inte finns i sortimentet så löser han det och köper in det till oss. Magnus är bra och otroligt härlig att ha att göra med, fortsätter Dennis. 

 

- Det är inte alltid företaget har stora projekt som sträcker sig över en längre tid. Mycket av Dennis och hans kollegors jobb går ut på renoveringar, jobb åt fastighetsföreningar och försäkringsjobb. I många mindre projekt handlar snickarna istället själva i Würths butik.

 

- När vi gör mindre projekt handlar vi ofta i butiken. Just nu jobbar jag i ett hus där vi precis rivit ut golv för att lägga nytt och sätta upp nya lister. Under den typen av jobb åker vi och handlar i butiken nästan varje dag. Det fungerar ju också väldigt bra när det är mindre mängd grejer, säger Dennis.  

 

- Lissel & Anderssons Bygg är en väldigt flexibel kund. Ibland har vissa snickare ett bygge som jag åker ut och fyller på produkter till, ibland ringer någon som behöver något som jag sedan åker ut med och ibland åker dem själva till butiken och handlar. Många av dem är ofta i butiken och har en god relation till butikspersonalen också, det är roligt, avslutar Magnus.