LOGGA IN MED DITT E-HANDELSKONTO{{serverResponse}}
{{ forgotEmailMessage }}
GLÖMT LÖSENORD

Butiksinfo

 • {{ storeInformation.Address }}
 • {{ storeInformation.ZipCode }} {{ storeInformation.City }}
 • Visa på karta

Öppettider

 • Vardagar: {{ storeInformation.HoursWeekDay }}
 • Lördag: {{ storeInformation.HoursSaturday }}
 • Söndag: {{ storeInformation.HoursSunday }}
 • Mer information och event!
Avvikande:

Kontakt

 • {{ storeInformation.Mobile }}
 • {{ storeInformation.Phone }}
 • {{ storeInformation.Fax }}
 • {{ storeInformation.Email }}

Sophia tipsar - tänk på det här när du köper arbetsskor

Det är viktigt att du har ett par riktigt bekväma arbetsskor, du ska ju umgås med dem hela dagarna. Sophia Ramström jobbar som säljare i Göteborg och har stenkoll på det här med arbetsskor. Hon ger oss sina bästa tips när det kommer till att hitta ett par bra arbetsskor.

Vad är det viktigaste att tänka på när man ska välja skor?

- Allas fötter ser olika ut, har du en bred fot eller kanske en hög vrist? Då är det viktigt att du väljer ett par skor som passar just din fot. Vi har skor som passar de flesta, t.ex. går det att få en extra bred fot om man har väldigt breda fötter. Sen måste man såklart utgå från den arbetsmiljö man vistas i, om man kan gå på en ventilerande sko eller om man behöver en som står emot väta.

- Många glömmer också att titta på en bra sula. Många jobbar på hårda golv vilket belastar kroppen väldigt mycket. Har man dessutom högt fotvalv eller om man pronerar så behöver man extra stöd, annars finns en stor risk att man får ont i rygg och knän. Jag rekommenderar alltid mina kunder att köpa en sula, och det är aldrig någon som ångrar sig när de väl testat.

Vad är den största missuppfattningen vad gäller arbetsskor?

- Många lever fortfarande med missuppfattningen att skyddsskor är tunga och obekväma, men faktum är att det skiljer otroligt lite i vikt mellan olika skyddsskor idag. Viktigare än att fokusera på hur mycket skon väger är att fundera på miljön man jobbar i, om man har högt fotvalv eller pronerar.

Vad vill dina kunder ha för typ av skor?

- Många kunder vill faktiskt ha ett par snygga skor, och det är väldigt roligt att vi har många snygga och lite modernare skor att välja på. Jag tycker t.ex. att både Jalas nya och Solid Gear har riktigt fina skor. Något många efterfrågar är också BOA-systemet, vilket de flesta av våra nya skor har.

Har du något annat tips?

-Glöm inte en riktigt bra strumpa. En ventilerande sko blir inte särskilt ventilerande om du har en bomullsstrumpa som inte andas. Investera i ett par strumpor av elastan och polyester som håller dina fötter torra. Att välja en extra varm strumpa när man jobbar utomhus är ofta en självklarhet, men att också välja en bra strumpa till vardags är lätt att glömma bort.

Sulor och tillbehör

Kolla in vårt utbud av sulor och andra tillbehör.

Arbetsskor

Vi har ett brett utbud av arbetsskor. Kolla in hela sortimentet här.

Strumpor

Glöm inte ett par fukttransporterande strumpor.