Pinpuller Power Set effektiviserar arbetet i skadeverkstaden

Roger Kvarnström har arbetat som Skadetekniker på Toveks bil i Varberg 23 år och totalt 32 år i branschen. Förutom att själv dagligen reparerar skador hjälper han också många av kollegorna i verkstaden. För ca 1 år sedan besökte Würths specialist Jan Jacobsson Toveks bil och demonstrerade verktyget Pinpuller Power Set. Toveks bil såg genast fördelarna med verktyget och efter att ha testat det under en period investerade de i ett eget verktyg.

20 april 2021
Dela:

- Jan var grym, han är väldigt erfaren och duktig och vet precis vad vi vill ha och vad vi behöver. Jag hade kikat på verktyget innan och blev väldigt imponerad när jag fick se slutresultatet som blev när man använder Pinpuller Power Set. Den är helt suverän, linjerna blir mycket bättre och tack vare att man kan dra så brett och mycket starkare så blir det inga toppar. Det blir helt enkelt ett bättre slutresultat än tidigare. Framförallt när man har svåra skador på svängda partier.

Förutom att man får ett bra resultat med Pinpuller Power Set behöver man inte lika ofta byta ut till reservdelar vilket gör att man sparar tid i verkstaden och inte behöver beställa reservdelar i lika stor utsträckning.
 
- De stora fördelarna är att vi inte behöver byta ut till reservdelar lika ofta nu. Istället kan vi rikta skadan, fortsätter Roger. Det innebär också bilen inte behöver lika lång tid i verkstaden och kunden får tillbaka sin bil snabbare tack vare att vi inte behöver byta ut skärmar t.ex. Jag fick faktiskt en fråga från vårt lager som undrar varför vi beställer färre reservdelar nu för tiden, förklarar Roger. 

använda pinpuller

Roger berättar vidare om att det också är bättre för bilen när man inte behöver byta ut delar av karossen. 

- Så fort man byter ut ett parti på bilen så blir också rostskyddet sämre. Även om man rostskyddar och lackar så är det svårt att få det lika bra som originalet.

- Vår Pinpuller Power Set är intjänad sedan länge. Vi får bättre lönsamhet eftersom reparationerna går fortare, man behöver inte göra lika många byten av delar och kunden får tillbaka bilen snabbare. Jag rekommenderade också vår anläggning i Falkenberg så det har också köpt in en nu. Dessutom fick vi köpa en till eftersom vi började kivas om den, avslutar Roger.

 

Förutom Pinpuller Power Set använder Toveks bil slip och spackel från Würth. Det senare är de väldigt nöjda med då det inte är skadligt för användarna och Toveks bil ser en fördel i att kunna använda produkter som är mindre skadliga för hälsan. Nästa steg är också att de har fått låna en Alu Starter Station som man använder på bilar med aluminiumkaross. De har inte hunnit testa det än men ser mycket fram emot att få komma igång och använda den.

Se filmen om Pinpuller Power Set

 

Pinpuller Power Set

Tidsbesparande system som möjliggör riktning av besvärliga skador med mycket bra slutresultat.

Läs mer och köp