WSAB-hk.png

Würth Svenska AB

Würth Svenska AB grundades 1967 och är idag en av Sveriges ledande B2B-leverantörer av förbrukningsmaterial, verktyg och maskiner till bygg, fordons-, hantverks- och verkstadsindustrin.

Vi brukar säga att vi är en kombination av ett logistikföretag, ett serviceföretag och ett säljbolag. Vi hjälper våra kunder att effektivisera sin hantering av förbrukningsmaterial genom lösningar som skapar ordning och reda. ORSY-konceptet, som står för ”ordning och reda satt i system” är hjärtat i vårt erbjudande.  Kunderna sparar tid, pengar och får en bättre överblick och kontroll. 

 

Vårt fokus är att sänka kundernas totalkostnad gällande inköp/hantering. Kunderna ska kunna ägna mer tid åt sin kärnverksamhet. Vi vet att deras tid är värdefull – det är därför vi finns.

 

Vårt löfte till våra kunder handlar om kvalitet, kompetens, närhet, system och service. Vi är ISO certifierade (9001, 14001) och prioriterar högt vårt Lean arbete och ständiga förbättringar. Vi är ett multikanalbolag och har fyra kanaler som jobbar nära våra kunder. Förutom en kompetent kundsupport, så har vi en säljkår som täcker hela landet, ett starkt innesälj-team, ett nationellt butiksnät och vassa lösningar inom e-handel och e-procurement. 

 

Vi erbjuder våra kunder en mycket hög leveransprecision (98 % inom 24 timmar) och ett brett sortiment med 200 000 lagervaror i Sverige och online från Tyskland. Vårt huvudkontor och lager ligger strategiskt placerat i Sveriges logistiknav; Örebro – med mycket bra kommunikationer till övriga delar av landet. 

 

Vi har ca 450 anställda spridda över hela Sverige, varav 350 personer i en kundnära befattning.

Vi ingår i den internationella koncernen Adolf Würth GmbH & Co.KG.”