REDAN KUND? - LOGGA IN



{{serverResponse}}

{{ forgotEmailMessage }}
GLÖMT LÖSENORD

Butiksinfo

  • {{ storeInformation.Address }}
  • {{ storeInformation.ZipCode }} {{ storeInformation.City }}
  • Visa på karta

Öppettider

  • Vardagar: {{ storeInformation.HoursWeekDay }}
  • Lördag: {{ storeInformation.HoursSaturday }}
  • Söndag: {{ storeInformation.HoursSunday }}
  • Mer information och event!
Avvikande:

Kontakt

  • {{ storeInformation.Mobile }}
  • {{ storeInformation.Phone }}
  • {{ storeInformation.Fax }}
  • {{ storeInformation.Email }}
Toggle navigation Meny - Integritetspolicy

Integritetspolicy

Denna policy beskriver hur Würth samlar in och behandlar personuppgifter om dig som användare när du interagerar med Würth Svenska AB och vår webbplats antingen i inloggat eller i icke-inloggat läge. Syftet med policyn är att informera dig om hur vi använder dina personuppgifter så att du ska kunna känna dig trygg med att vår behandling av dem sker på ett lagligt och korrekt sätt.

Användarkonto När du lägger en beställning Vid kontakt med oss Prenumeration på våra erbjudanden Cookies Dina rättigheter under dataskyddsförordningen Kontakt

Användarkonto

Skapande av konto

När du registrerar dig för ett användarkonto hos oss samlar vi in namn, e-postadress och organisationsnummer. Namn och e-postadress utgör personuppgifter och ska därför hanteras i enlighet med dataskyddslagstiftningen. Vi samlar in dessa uppgifter för att kunna skapa ett konto åt dig och därmed uppfylla avtalet som ingås mellan oss och företaget du arbetar på. Den lagliga grunden för att behandla dina personuppgifter är att vi har gjort en intresseavvägning, där vårt intresse av att kunna uppfylla våra skyldigheter och utöva våra rättigheter enligt avtalet anses väga tyngre än ditt intresse av att inte få dina personuppgifter behandlade av oss.

Om du har en enskild firma sker behandlingen på basis av avtalet som du ingår med oss. Som enskild firma skriver du vidare in personnummer i stället för organisationsnummer, vilket innebär att de uppgifter som vi kommer att behandla om dig är namn, e-postadress, personnummer och personlig adress.

Inloggat läge

När du är inloggad kan du se all orderhistorik för din organisation, inklusive vilken leveransadress och referens som angivits vid varje beställning. Historiken hämtas från affärssystemet Movex. Om du har ett administratörskonto för din organisation kan du, under ”Mina sidor”, även se namn och e-postadresser kopplade till andra registrerade användare inom organisationen.

Du kan lägga till flera olika leveransadresser i ditt konto som du sedan kan välja mellan när du lägger en beställning. Adresser som registreras på ditt konto är enbart personuppgifter om du har en enskild firma och skriver in din personliga adress. Vi behandlar i så fall dessa adresser för att kunna leverera dina beställda varor till dig enligt avtal.

Vi använder DGC för att hosta informationen som lagras om dig och ditt företag.

Ändring av kontouppgifter

Om du vill ändra namn eller e-postadress för ditt konto, kontakta oss på kundsupport@wuerth.se. Se även nedan om dina rättigheter under dataskyddsförordningen.

När du lägger en beställning

Du kan lägga produkter i varukorgen och gå till kassan utan att ha loggat in och måste då fylla i dina personuppgifter innan du lägger din beställning.
Du kan välja mellan att betala via faktura eller kort. Om du väljer faktura, och vi saknar kreditinformation om din organisation eller firma, skickas dina personuppgifter till affärs- och kreditinformationsföretaget UC för en kreditkontroll. Om du godkänns i kontrollen hämtas adressuppgifter från UC och fylls i åt dig. Om du inte godkänns kan du i stället välja att betala via kort. Om du väljer att betala via kort skickas dina kortuppgifter till Payex för betalning. Uppgifterna sparas inte av Würth. 

Du kan fylla i ett telefonnummer för att få en telefonavisering när din beställning levereras. Vidare kan du även lägga till en tillfällig leveransadress när du lägger din beställning. Varken telefonnumret eller leveransadressen sparas efter beställningen, utan de överförs direkt till affärssystemet Movex där de sparas som ett orderobjekt.

I anslutning till beställningen kan du ange en referens. Om referensen du anger är en annan person än du själv behandlar vi dennes namn på basis av en intresseavvägning. Referensen kommer att synas i orderhistoriken, som kan nås via ”Mina sidor” (se ovan under rubriken ”Användarkonto”).

Vid kontakt med oss

Om du kontaktar oss genom att fylla i vårt kontaktformulär får vi förutom innehållet i ditt meddelande alltid även information om ditt namn, telefonnummer och e-postadress. Dessa uppgifter används för att vi ska kunna hantera ditt ärende och ge respons genom att kontakta dig via antingen telefon eller e-post. Om du kontaktar oss genom att skicka ett meddelande till info@wuerth.se samlar vi in din e-postadress och ditt namn samt eventuella andra uppgifter som du anger i själva e-postmeddelandet, exempelvis telefonnummer. Vi använder uppgifterna som skickas in av dig för att hantera och besvara ditt ärende.

Om du kontaktar oss som privatperson eller sker behandlingen av dina personuppgifter med stöd av ditt samtycke, vilket du ger oss genom att skicka ditt meddelande till oss. Du kan återkalla ditt samtycke när som helst vilket innebär att vi inte kommer att gå vidare med ärendet. Återkallande av samtycke påverkar dock inte lagligheten av den behandling vi redan hunnit utföra för dig.

Om du kontaktar oss i egenskap av företrädare för ett företag eller annan organisation vilar behandlingen av dina personuppgifter på en intresseavvägning, där vi har gjort bedömningen att vårt intresse av att kunna kontakta dig för att uppfylla våra skyldigheter gentemot din organisation väger tyngre än ditt personliga intresse av att inte få dina personuppgifter behandlade. Du kan alltid invända mot en behandling som vilar på en intresseavvägning, men om vi kan visa att vi har berättigade skäl att fortsätta behandlingen kommer den att fortsätta.

Oavsett vilken metod du använder för att kontakta oss, och oavsett om du kontaktar oss i egenskap av privatperson eller företrädare för en organisation, kommer vi bara att spara dina uppgifter och ditt meddelande under tiden vi behandlar ditt ärende samt den tid därefter som krävs för att vi ska kunna uppfylla våra skyldigheter enligt lag eller avtal.

Prenumeration på våra erbjudanden

Genom att fylla i din e-postadress kan du registrera dig för utskick om våra erbjudanden. När du klickar på ”prenumerera” samtycker du till att vi skickar information om erbjudanden till dig via den e-postadress du anger i fältet. Det kan till exempel vara erbjudanden kring event i butik, mässor eller kampanjer. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke genom att avregistrera dig via länken längst ned i mailet eller maila kundsupport@wuerth.se. Då kommer du inte att få några fler utskick om våra erbjudanden, men de e-postmeddelanden som redan skickats ut till dig innan återkallandet anses fortfarande ha skickats med ditt samtycke.

Vi vill bara skicka ut information om erbjudanden till personer över 16 års ålder, är du underårig ombeds du att inte registrera dig på vår webbplats. Om du som förälder får vetskap om att ditt barn under 16 års ålder har anmält sig till våra utskick, hör av dig till oss på kundsupport@wuerth.se så löser vi det.

Cookies

Vad är en cookie?

En cookie är en liten textfil som skickas från vår webbserver och som sparas av din webbläsare. Det finns två sorters cookies, ”vanliga” cookies och sessionscookies. Sessionscookies försvinner när du stänger din webbläsare och sparas alltså inte, medan vanliga cookies sparas på din dator en längre tid.

Så använder vi cookies

Syftet med att använda cookies på denna webbplats är för att förbättra användarupplevelsen av vår webbplats. Vi delar upp våra cookies beroende på dess funktion:

Nödvändiga: Dessa är nödvändiga för att vissa funktioner ska fungera, det gäller bland annat inloggning i e-handeln för att kunna identifiera användare och visa unika priser.
Presentation och funktion: Dessa cookies används för att göra webbplatsen enklare för dig som användare. Vi samlar in information om populära sidor och användarmönster för att vi ska kunna förbättra webboplatsen och våra  tjänster.
Marknadsföring: Den sista varianten av cookies används i marknadsföringssyfte för att vi ska kunna skapa intressebaserade annonser.

Typ av Cookie Ändamål
wurth.se

Vi använder cookies för att vi ska kunna tillhandahålla Würths tjänster och produkter. Genom att till exempel känna av ditt unika kundavtal kan vi förse dig med rätt uppgifter. Vi använder också cookies för att kunna förbättra sökfunktion och andra tjänster på wurth.se.

Lagringstid 2 år.

AdThis

AdThis ger dig som kund möjlighet att dela innehåll från wurth.se. Vi använder cookies för att analysera hur mycket av innehållet på wurth.se som delas vidare i mail, sociala kanaler eller skrivs ut.

Lagringstid 1 månad.

Facebook

Vi använder cookies på wurth.se kunna rikta innehåll och budskap till Facebook-användare som tidigare besökt wurth.se.

Lagringstid 2 år.

Google

Vi använder cookies från google för att samla information om hur wurth.se används. Denna information används för att underhålla, driva och kontinuerligt förbättra wurth.se.

Lagringstid 20 år.

Sitegainer

Vi använder sitegainer för att göra A/B-tester för att förbättra funktionalitet.

Lagringstid 2 år.

YouTube

Vi använder cookies från YouTube för att samla information om hur filmerna på wurth.se används. Denna information används för att underhålla, driva och kontinuerligt förbättra wurth.se.

Lagringstid 20 år.

 

Så kan du undvika cookies

Vill du inte acceptera cookies kan din webbläsare ställas in så att du automatiskt nekar till lagring av cookies eller informeras varje gång en webbplats begär att få lagra en cookie. Genom webbläsaren kan också tidigare lagrade cookies raderas. Se webbläsarens hjälpsidor för mer information. Du kan också radera cookies manuellt från din hårddisk när som helst.

Väljer du att inte acceptera cookies kan vissa funktioner fortfarande användas, men du kan begränsa funktionaliteten på vissa webbsidor, t.ex. dina personliga inställningar.

För mer information om cookies se www.pts.se/cookies

Dina rättigheter under dataskyddsförordningen

Du har enligt dataskyddsförordningen rätt att utan kostnad få ett utdrag av de personuppgifter som vi behandlar om dig samt information om hur vi behandlar dem, under förutsättning att du kan bevisa din identitet.

Du har även rätt att begära rättelse eller komplettering av de personuppgifter som vi behandlar om dig. Under tiden vi kontrollerar om uppgifterna är korrekta kan du begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas, vilket innebär att de endast får lagras av oss tills vidare.

Om du anser att vår behandling av dina personuppgifter är olaglig eller inte sker på ett korrekt sätt har du en rätt att inge ett klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten.

För att utöva dina rättigheter, vänligen kontakta oss på kundsupport@wuerth.se

Kontakt

Om du har frågor om innehållet i denna policy, vänligen kontakta oss på kundsupport@wuerth.se.