Sören Larsson - 32 år på Würth

Mellan år 1987–2000 var Avesta, Würth Svenska AB:s metropol. På den tiden fanns både centrallager och huvudkontor på orten och här finns mycket historia, det var en tid när företaget växte och det var en viktig tid i framgångssagan. En person som varit med sen Avesta-tiden är Sören Larsson, butiksansvarig, som har varit anställd på Würth i snart 32 år. I november 2021 fick butiken ny adress, men den butiksansvariga är fortfarande den samma. 

Hur kommer det sig att du började jobba på Würth?

Tre år efter att lager och huvudkontor hade flyttat till Avesta från Västberga så sökte de en person till ett telefonorderjobb. Jag började då jobba med det innan jag senare började i butiken som öppnade i en liten lokal i anslutning till lagret. Jag har jobbat i butiken sen dess.

 

Hur har Würth förändrats sedan du började jobba här 1990?

Mycket har hänt sen jag började. Under åren har Würth inte bara växt och blivit betydligt mycket större utan också tydligare och mer professionella.  

Hur har butiken förändrats?

Den första butiken vi hade här i Avesta var i en liten lokal som låg i anslutning till lagret som fanns här då. Det fanns en produkt av varje på hyllan sen fick vi springa ut på lagret och leta om kunderna skulle ha något. Idag är ju butiken en helt annan grej. Jag har varit med och flyttat butiken två gånger innan den senaste flytten nu i höstas, innan det var det 1998. Hur flytten har gått till går inte heller att jämföra då och nu. På den tiden fanns det ingen organisation bakom butikerna som det idag gör, så självklart såg det annorlunda ut. Idag är allt uppstyrt, tydligt och enhetligt. Vi har gått en lång väg på de området.

Vad har du för minnen från tiden lager och huvudkontor låg i Avesta?

Jag kommer ihåg att det på den tiden arbetades på ett helt annat sätt än det gör idag. Det fanns jobb som idag inte finns. När man behövde registrera en order så satt det ju faktiskt 3–4 personer som knappade in det i en dator efter att någon från fältsidan hade skickat in det i ett kuvert. Handskrivna ordrar och sen skulle de som jobbade med det här försöka läsa av det för att knappa in i datorn och sen skrevs det ut i en skrivare som stod på lagret. Det är saker som dem som gör att man förstår hur länge man har varit med.

Hur känns det med den nya butiken nu då?

Jag har väntat på det här länge och det känns fantastiskt roligt. Det blir en rejäl nystart. Den nya butiken är både större, fräschare och ger oss möjlighet att bredda vårt sortiment vilket vi inte kunnat innan. Det känns som en butik man kommer kunna vara riktigt stolt över.