Arbetshandskar med det rätta skyddet.

Som yrkesproffs hamnar man ofta i arbetssituationer där händerna är särskilt utsatta. Oavsett om du jobbar på ett bygge, en verkstad, inom industrin eller med kemikalier så är det av största vikt att du skyddar dina händer på bästa sätt. Vi på Würth är proffs på handskar och en helhetsleverantör för dig som söker skyddsprodukter av högsta kvalitet.    

Vi har arbetshandskar med de rätta egenskaperna för att klara av ditt arbete, oavsett vilken bransch du jobbar inom. Här hittar flera varianter av slitstarka montagehandskar, skyddshandskar, engångshandskar och svetshandskar som är bekväma att bära - hela arbetsdagen. Givetvis håller hela vårt sortiment av handskar hög kvalitet och slitstyrka för att du ska kunna arbeta både bekvämt och säkert. 

Viktigt att tänka på

1. Välj rätt typ
När det kommer till arbetshandskar är det först och främst viktigt att du hittar rätt typ av handske för det arbete som ska utföras. Utifrån riskanalysen så kanske ditt arbetsmoment kräver en modell med lite bättre grepp eller en modell som skyddar mot hetta eller skärskador.
 
2. Rätt passform
Välj en handske som sitter bra. Det är viktigt att din arbetshandsske har rätt storlek och passform. En för stor hanske kan exempelvis öka risken för att fastna i rörliga maskindelar samt göra det svårare att hantera föremål.


3. Byt handskar regelbundet
Om du hanterar ämnen som kan tränga igenom handskarna är det viktigt att byta dem ofta. Tänk på att det inte går att få handskarna helt rena från kemikalier och att nedbrytningen av materialet börjar redan vid första kontakten med kemikalien. Kom även ihåg att kassera slitna och trasiga handskar, en handske som är smutsig på insidan kan ur risksynpunkt jämföras med att arbeta utan handskar slits olika mycket beroende på arbetsmiljön du arbetar i och hur du belastar skorna.