Nya Jalas Exalter - lätta skyddsskor

Nu är äntligen nya JALAS® EXALTER här! Redan sedan tidigare är Jalas en av våra mest populära modeller och nu har den kommit i en ny uppdaterad variant. Skyddsskon är utformad för att klara tuffa miljöer och ger också en överlägsen ergonomi och komfort. Här beskriver vi de viktigaste förbättringarna som är gjorda.

Förbättrad ventilation

Långa dagar på arbetsplatsen kräver en sko med bra ventilation. Nya Jalas har nätförsedda ventilationshål och polyesterfoder som andas och håller fötterna svala, torra och bekväma hela dagen. Men kommer det inte in smuts via ventilationen? Nej då, lufthålen är täckta med ett fint nät som hindrar skräp från att komma in i skon. (S1P-modeller) 

Strumpliknande konstruktion

Jalas har fått en ny strumpliknande konstruktion som både gör skon mjukare och enklare att ta på och av. Den strumpliknande konstruktionen ger också en bättre ventilation.

Innersula i sex lager

Innersulan har byggts upp med hela sex lager vilket ger en överlägsen komfort och ergonomi. Bland annat används PORON® XRD™ som är ett högteknologiskt stötdämpande material, Gelänk som ökar skons stabilitet och ett lager som skyddar foten från stötar.


Alla lager:

  1. Textil
  2. Neo Foam skyddar foten från stötar
  3. Baslager i mjuk EVA ger skon struktur, stabilitet och komfort
  4. Hård EVA gör att innersulan behåller sin form och funktion samtidigt som den ger stöd och stabilitet
  5. Poron® XRD™ är ett högteknologiskt stötdämpande material som absorberar upp till 95 procent av energin.
  6. Gelänk ökar skons stabilitet.

Kraftigt grepp på yttersulan ger ökad säkerhet

Självklart ska skon vara skön att gå i – men den ska också ge ett bra grepp så att du känner dig trygg oavsett arbetsmoment. Nya Jalas har en Vibram® yttersula i nitril-gummi som ger ett oslagbart grepp.

 

  • Fotvalvsstödet ger stabilitet åt foten och ett säkert grepp på stegar.
  • Bakdelen har förstärkts för att maximera hälstödet och ge ännu bättre stötdämpning.
  • Sulans mönster och stora kontaktyta ger oslagbart grepp och fäste.
  • Värme- och oljeresistent samt skyddar mot ESD/statisk elektricitet.

 

Säkerhetsfunktioner

Skorna har en skyddande aluminiumhätta som är betydligt lättare än stålhätta. Tåhättan i aluminium skyddar tårna mot slag och skon har också ett mjukt spiktrampskydd i PTC som skyddar mot vassa föremål på marken.

BOA® FIT systemet sitter på sidan

En stor skillnad mot den tidigare modellen är att låsningssystemet BOA® Fit som gör att det går snabbt och enkelt att ta på och av sig skorna sitter på sidan av skon. Smidigt i flera olika arbetssituationer. BOA® FIT systemet ger en smidig och jämn snörning.

Bättre slitstyrka och kraftigare stöd

Jalas har en ovandel i mikrofiber och ett förstärkt skydd på skons främre del som ger extra stöd samtidigt som skon skyddas mot slitage.