ORSY och kemikaliehantering frigör tid för Engströms Lastbilar

Engströms Lastbilar har varit kunder hos Würth under en lång tid och Würth är företagets helhetsleverantör inom förbrukning och verktyg. På anläggningen i Linköping hjälper man kunder med service och reparationer av lastbilar, påbyggnad och släp samt erbjuder köp av reservdelar och tillbehör. Daniel Mistrén är servicechef och ansvarar för driften i verkstaden och är även ansvarig för samarbetet med Würth.

22 september 2020
Dela:
Würth valdes som leverantör eftersom de har både helheten och bredden och kan tillgodose företagens behov samt hitta lösningar på problem. Sedan en lång tid tillbaka är Jörgen Larsson, fältsäljare hos Würth regelbundet på plats hos Engströms Lastbilar för att hjälpa dem med service.

- Om vi har ett behov av nya kemikalier eller specialverktyg så beskriver vi det för Jörgen så hjälper han oss med förslag och lösningar. Under tiden kan vi jobba vidare med det vi är bra på, vi behöver inte lägga den tiden på att hitta rätt kemikalier, berättar Daniel Mistrén.

På anläggningen i Linköping finns ORSY-hyllor med allt från mutter, bultar, kablar, kabelskor, personligt skydd och verktyg. En gång i veckan kommer Jörgen Larsson till anläggningen för att inventera och fylla på vid behov.

- Vi har kommit överens om vilka lagernivåer vi ska ha i hyllorna och har fullt förtroende för att det fungerar. Jag behöver inte lägga något arbete på det, utan litar fullständigt på att det fungerar. Har vi några behov mellan Jörgens besök så ringer vi och han löser det på ett snabbt sätt. Han är mycket serviceinriktad, fortsätter Daniel.

Trygg kemikaliehantering med EcoOnline

En stor del av varorna som Engströms köper från Würth är kemikalier av olika slag. Som hjälp för att hålla ordning på alla kemikalier och säkerhetsdatablad har de EcoOnline, ett kostnadsfritt kemikalieregister där all kemikaliehantering samlas på ett ställe.
- EcoOnline är ett väldigt bra sätt att få styrning på vilka kemikalier vi har, alla säkerhetsdatablad är lättillgängliga och all personal kan på ett enkelt sätt komma åt säkerhetsdatablad vid behov. Vi har nyligen haft en ny ISO-certifiering och då var det en stor fördel att vi har EcoOnline, säger Daniel.

Samarbete och förtroende

Engströms Lastbilar har samarbetat med Würth sedan en lång tid tillbaka. Würths produktbredd, kvalitet och service var anledningar till varför Würth valdes som samarbetspartner.

- Den absolut största fördelen i samarbetet med Würth är att de förser oss med det vi behöver i verkstaden. Vi har jobbat tillsammans länge, Jörgen känner till våra behov och hittar lösningar som passar oss. Würth kanske inte alltid är billigast på alla produkter, men ser man till helheten så är ändå Würth den mest kostnadseffektiva leverantören. Vi kan frigöra tid och fokus och göra det vi är bäst på, avslutar Daniel.


Läs mer om Engströms Lastbilar här >