Peab väljer Würth som samarbetspartner för helhetslösningarna

I Enköping bygger Peab nya Westerlundska Gymnasiet med fokus på hållbarhet och naturliga material. Gymnasiet kommer ha en stomme i trä och en fasad i tegel. Projektet är en beställning av Enköpings kommun och lokalerna beräknas vara färdiga för inflytt år 2024. Gymnasiet ska ge rum för 1 600 elever och drygt 200 anställda. 

 

2022-06-27 07:49:00
Dela:

Från vänster: Ted Camenius, Mimmi Rönn Holmquist, Peter Nyström och Per Segerlind

 

- Vi bygger en Gymnasieskola, där egentligen hela Enköpings elever ska gå. Det kommer även vara en särskola, ett storkök där det också ska lagas mat till äldreboende, så själva verksamheten kommer vara igång året om. Kommunen kommer även använda aulan till kommunmöten. Sen kommer det även finnas ett skyddsrum, berättar Mimmi Rönn Holmquist som är Biträdande arbetsledare för projektet. 

 

Per Segerlind är Blockchef och ansvarar för trästommen. Av erfarenhet från tidigare projekt vet han att det lätt blir krångligt med för många leverantörer. Därför är han nöjd med helhetslösningen från Würth. 

 

- Av erfarenhet från tidigare projekt där vi har många olika leverantörer så har det inte funkat bra så därför sa vi att vi går på Würth hela vägen. Det är viktigt för oss med en leverantör som kan leverera helhetsbilden, ju färre leverantörer desto enklare för oss, berättar Per. 

 

- Det känns enklare när leverantören faktiskt är insatt i projektet, ringer man och behöver något och så finns det inte, då är det skönt att kunskapen finns där för att erbjuda ersättningsprodukter och lösningar i stället och så funkar det jättebra, säger Mimmi. 


Med en stomme i trä ställs det höga krav på bra infästning. Här har Peter Nyström, Würths Tekniska rådgivare varit med tidigt och stöttat med sin kunskap. Utifrån ritningar från konstruktören har Peter tagit fram förslag på vilken infästning som kan användas i projektet vilket har varit väldigt uppskattat.

 

- Peter har varit med och tagit fram en plan för vad som behövs. Något jag uppskattar är att olika frågor går via Würth direkt, så vi inte behöver gå via både er och konstruktören utan ni sköter den kontakten, det har varit väldigt hjälpsamt och har fungerat bra, berättar Per. 

 

- Desto tidigare vi får vara med i projektet desto smartare lösningar kan vi hitta ihop. Det gör att kunderna sparar mycket tid med oss som partner, berättar Peter. 

 

- Det har varit en otrolig hjälp att ta hjälp av Peter, det har sparat otroligt mycket tid, säger Ted Camenius, som är Account Manager på Würth. 

Ted Camenius, Account Manager på Würth


Ted är på plats på bygget varje vecka och sköter den dagliga kontakten med bland andra Mimmi och Per.  

 

- Det löpande tar vi via Ted. Han är väldigt engagerad och är på plats 2 gånger i veckan och fyller på i containrarna. Vi har två Orsytainers från Würth och så har vi även verktygsvagnar, berättar Per.

 

Platsbesöken har fungerat bra och Peab är nöjda med såväl servicen som produkterna. I första hand levererar Würth infästning till projektet, men även olika typer av förbrukningsmaterial. 

 

- Vi har samarbetat med Würth i över 20 år. Vi är nöjda med både produkter och servicelösningar. Smart Step borren tycker vi extra mycket om, avslutar Mimmi. 

 

Peab och Würth har ett långsiktigt Nordiskt samarbete som innefattar bland annat förbrukningsmaterial, infästning och kemi men också service på plats. Sandra Sundel är Nordisk kategorichef Peab och berättar om samarbetet; 


- Projektet i Enköping är ett bra exempel på hur samarbetet mellan Würth och Peab kan se ut. Det är värdefullt att få se de enskilda projektens samarbete och vad det skapar för möjligheter i nära dialoger.

 

Erik Grindlund är Key Account Manager på Würth och fyller i;

 

- Det är förstås jätteroligt att vi har ett förtroende från Peab att vara leverantör till den här typen av projekt. Vi är stolta över att få se hur både vår service och våra infästningslösningar underlättar arbetet i ett sånt här projekt. Det ska bli spännande att följa projektet framåt.