LOGGA IN MED DITT E-HANDELSKONTO{{serverResponse}}
{{ forgotEmailMessage }}
GLÖMT LÖSENORD

Butiksinfo

 • {{ storeInformation.Address }}
 • {{ storeInformation.ZipCode }} {{ storeInformation.City }}
 • Visa på karta

Öppettider

 • Vardagar: {{ storeInformation.HoursWeekDay }}
 • Lördag: {{ storeInformation.HoursSaturday }}
 • Söndag: {{ storeInformation.HoursSunday }}
 • Mer information och event!
Avvikande:

Kontakt

 • {{ storeInformation.Mobile }}
 • {{ storeInformation.Phone }}
 • {{ storeInformation.Fax }}
 • {{ storeInformation.Email }}

Välj rätt handske

Det finns många olika handskar att välja mellan och ibland är det inte helt lätt att veta vilken arbetshandske som passar till vilket jobb. Jobbar man t.ex. med kemikalier är det viktigt att välja en handske som är vattentät och som står emot eventuella oljor, syror med mera. Arbetar du t.ex. på en byggarbetsplats är det desto viktigare att man har en handske som ger ett bättre grepp.

28 juni 2019
Dela:
Tycker du att det är svårt att veta vilken typ av handske du behöver för vilket typ av jobb? Många arbetsmoment innebär olika typer av risker, därför är det viktigt att kartlägga och bedöma riskerna för att kunna välja rätt handske. 

Det är viktigt att du använder handskar som är anpassade för det arbete som ska utföras. Till exempel en tunn engångshandske som skyddar mot biologiska faror ger ett dåligt skydd mot lösningsmedel. En skinnhandske skyddar huden mot slitage men ger ett dåligt skydd mot värme och kemikalier. Oavsett vilken risk just du behöver skydd mot så hittar du handskarna hos oss.

Tips!

Prova handsken

Den som ska använda handskarna ska själv vara med och prova ut dem.
Handskar som man fått prova ut och som känns bra, blir använda. Handskar som inte känns bra vill man kanske inte använda.

Välj rätt handske

Det är viktigt att välja rätt storlek och passform på handskarna för att inte öka risken för olycksfall. För stora handskar kan till exempel öka risken för att man fastnar i rörliga maskindelar eller göra det svårare att hantera föremål.

Byt handskar regelbundet

Om handskarna används för ämnen som kan tränga igenom dem kan de behöva bytas dagligen eller till och med flera gånger dagligen.

Kassera slitna handskar

Byt handskar direkt om de går sönder eller om de blir smutsiga på insidan. Att arbeta med handskar som är smutsiga invändigt kan ur risksynpunkt jämföras med att arbeta utan handskar.

Kategorier

Personlig skyddsutrustning är uppdelade i tre olika kategorier, beroende på hur allvarlig risken är och hur snabbt den kan upptäckas.

Kategori 1

Personlig skyddsutrustning som skyddar mot minimala risker och där användaren kan identifiera riskerna i god tid. Till exempel trädgårdshandskar, diskhandskar, solglasögon och kläder mot normala klimatfaktorer för arbetslivet.

Kategori 2

Produkter som inte är kategori 1 eller 3. Till exempel hjälmar, ögonskydd, skor och skydd vid svetsning.

Kategori 3

Personlig skyddsutrustning som är avsedd att skydda mot livsfara eller allvarlig bestående skada och där användaren inte själv kan upptäcka risken i tid. Till exempel andningsskydd, hörselskydd, fallskydd, skydd mot extrem värme (>100°C) eller kyla (>-50°C), elektriska risker, kemikalier och joniserande strålning.

Kolla in handsksortimentet