Würth och Bilia samarbetar för säkrare arbetsmiljö inom verkstäderna

Bilia har tillsammans med Würth Svenska AB inlett ett samarbete för att ta fram ett standardiserat sortiment av personlig skyddsutrustning (PPE) för alla moment som teknikerna arbetar med inom verkstäderna. Samarbetet syftar till att förbättra hälsan och arbetsmiljön för teknikerna och skapa en tryggare miljö för alla som arbetar på Bilia.

2023-04-24 09:31:57
Dela:

Annika Mark, miljö och arbetsmiljöcoach på Bilia, är nöjd med samarbetet:

 

-       Det har varit fantastiskt att samarbeta med Würth. De har en bred kunskap och ett stort engagemang för att hjälpa oss att skapa en säkrare arbetsmiljö. PPE är en viktig faktor för att våra tekniker ska kunna utföra sitt arbete på ett säkert sätt och Würth har varit en stor tillgång i den processen.

 

Förutom att ta fram ett standardsortiment har Bilia tillsammans med Würth tagit fram instruktioner i form av bilder med beskrivningar som kommer att sitta i varje verkstadsdel så att teknikerna lätt ska kunna ta till sig informationen om vilken typ av skydd som krävs för de olika arbetsmomenten. Annika Mark fortsätter:

 

-       Vi vill göra det enkelt för våra tekniker att göra rätt val när det kommer till PPE. Det här är produkter som kräver kunskap och då är det viktigt att vi hjälper dem med det. Det är viktigt för mig att man som medarbetare på Bilia ska känna sig trygg och säker på sin arbetsplats och jag tror verkligen att det här projektet kommer att leda till det.

 

För Würth är samarbetet med Bilia en möjlighet att visa upp sin breda kunskap och expertis inom personlig skyddsutrustning för arbeten som innefattar fordon. Morgan Petterson är Produktansvarig på Würth och har tillsammans med Anders Lindgren, Key Account Manager, tagit fram sortimentet.

 

-       Vi är glada över att kunna hjälpa Bilia att förbättra sin arbetsmiljö och detta samarbete är något vi är stolta över. För Bilia kommer samarbetet att ge en bättre och säkrare arbetsmiljö för deras tekniker och personal i verkstäderna. säger Morgan Pettersson.

Anders Lindgren, Key Account Manager fyller i:

-       Vi är stolta över att samarbeta med Bilia och att hjälpa till att förbättra deras arbetsmiljö. Würth sätter alltid kundens behov i första hand och vi ser fram emot ett fortsatt samarbete. Würth och Bilia delar en gemensam vision om att skapa en säker arbetsmiljö och detta samarbete kommer att hjälpa till att förverkliga denna vision.

Annika Mark avslutar:

-       Det har varit väldigt roligt att arbeta tillsammans i det här projektet. Würth har varit en otrolig tillgång. Det finns också mycket vilja hos medarbetarna på Bilia, tack vare standardsortimentet och instruktionerna kommer de att kunna göra rätt val när det kommer till personlig skyddsutrustning.