Toggle navigation Meny - Tips och trix

Tips och trix

motortvätt.jpg

Motortvätt tips

Se till att tändkassett, generator, säkringsbox och andra eldetaljer är övertäckta och inte kommer i kontakt med avfettning och/eller vatten. Var extra försiktig vid avspolning med högtryck.

Vi rekommenderar att spola av med lågt tryck och borsta kraftigt smutsiga områden med t.ex. en fälgborste. Avfettningen bör inte verka längre än 5–10 minuter innan avspolning. Bio Solv DG behöver en längre verkningstid, men är trots det mer skonsam mot plast- och gummidetaljer jämfört med traditionell kallavfettning.

falgrengoring.jpg

Fälgrengöring

Vår Fälgrengöring Premium 20 L (art.nr. 0893476520) är trots sin styrka användarvänlig då pH-värdet är neutralt, samt att doften är angenäm. Styrkan i medlet råder det inget tvivel om då den avlägsnar allt från bromsdamm, tjär- och asfaltsprickar till flygrost och lättare oxidering. Medlet skiftar färg under tiden som det verkar och indikerar när smutsen har lösts upp och det är klart för avspolning.

Har fälgen oxiderat kraftigt och fått gulaktiga missfärgningar så har vi vårt syrabaserade Alu. Fälgrengöring i 500 ml (art.nr. 0890102) som är en riktig "problemlösare". Krävs det lite mekanisk rengöring precis innan avspolningen så använd vår Fälgborste (art.nr. 0891350211).

battvatt.jpg

Båttipset

Våra produkter inom tvätt och rekond passar utmärkt för att göra rent båten. För rengöring av båtens skrov (gelcoat) så fungerar Powercleaner alldeles utmärkt.

Polera därefter den rengjorda ytan med vårt polermedel P10 Grov Plus (använd en lammullshätta för bästa effekt) för att få en smuts- och vattenavvisande yta.

Applicera avslutningsvis vår Glansförsegling så får den polerade ytan en hållbarhet som garanterat räcker året ut!

Behöver några rostfria och kromade delar fräschas upp så rekommenderas våra dukar för Ädelstålvård.

IPA-rengöring

För att säkerställa att ytan är ren och fettfri innan man applicerar lackskydd är det utmärkt att spraya på IPA-rengöring på lacken efter polering. Detta för att lackskyddet skall fästa bättre samt att man kan syna den polerade ytan efter 
eventuella defekter.

Spraya lite IPA-rengöring på ytan och torka av med en ren mikrofiberduk.

Göran Karlsson är vår expert inom professionell bilvård. Han har mångårig erfarenhet inom detta område, då han själv har drivit en tvätt- och rekondfirma.