Trallskruv – därför ska du välja ASSY

Det är inte lätt att hitta en bra trallskruv, och ännu svårare att hitta den bästa – men det är precis det ASSY är.

En låda med trallskruv som står på en trähylla.
2024-05-17 08:45:55
Isac Danielsson
Dela:

Trallskruv för hållbara altaner 

Den som beställer ett trallprojekt har ofta en tydlig bild av vilket träslag som ska användas, oavsett om det är tryckimpregnerad furu eller ceder. Men många lägger inte lika mycket energi på övrigt material, vilket är oklokt. Som byggare bör du intressera uppdragsgivaren för de olika alternativ som finns.

 

– Rätt trallskruv kan inte bara förlänga livslängden på en altan, den kan också göra altanen mer estetiskt tilltalande genom att ge färre sprickor i underlaget, säger Peter Nyström, teknisk rådgivare Trä och Infästningsteknik.

 

En bättre trallskruv kostar mer än budgetalternativen, men gör altanen mer hållbar vilket betalar sig i längden.

 

Varför ASSY trallskruv?

Här är fem anledningar till varför du ska välja ASSY över andra trallskruvar.

 

• Asymmetrisk gänga: ASSY är utformad med en asymmetrisk gänga som har ett vågliknande mönster. Detta gör att den går snabbare att dra i och kräver mindre kraft, vilket sparar batteri och gör den svårare att få loss när den väl sitter på plats.

 

• Snabb skruvspets: Den vassa spetsen gör att skruven hugger tag i träet direkt vid kontakt, vilket hjälper dig att positionera skruven mer noggrant och motverkar sprickbildning, särskilt nära kanter.

 

• Utmärkt passform: ASSY skruvas i med hjälp av AW-bits, en design som kombinerar fördelarna med kryss- och TX-grepp. Detta ger en perfekt passning som undviker kast, nedslitning och gör att du enkelt kan dra i ASSY med en hand.

 

• Dimensionerad för nordiskt klimat: Med en dimension på 4.5, följer ASSY Svenskt Träs rekommendationer. Den större dimensionen gör skruven bättre rustad för det svenska klimatet.

 

• Flexibel kärna: ASSY:s hårda yttre klarar alla påfrestningar från klimatet, medan den flexibla kärnan gör att skruven följer trallens naturliga rörelser över årstiderna.

 

Mer än bara trallskruv

Med ASSY förenklar och snabbar du inte bara på dina byggen, resultatet blir dessutom mer hållbart. Du behöver inte bara begränsa skruvens användningsområden till just altaner – ASSY är en populär universalskruv och funkar till exempel utmärkt om du tänkt skruva ihop ett staket.

 

Testa ASSY idag och upplev fördelarna på både kort och lång sikt!

 

Du kanske också är intresserad av:

• Byggpartner väljer ASSY träskruv i unikt projekt

• Peab väljer Würth som samarbetspartner för helhetslösningarna