Mickes Mark & Maskin förlänger livstiden på sina maskiner med produkter och service från Würth

I Luleå ligger entreprenadföretaget Mickes Mark & Maskin. Ägaren Mikael Johansson är noggrann med sina maskiner och har därför valt att investera i produkter från Würth för att förlänga livslängden på maskinerna. Verkstaden är sedan en tid tillbaka utrustad med både en hetvattentvätt och produkter från Würth. Alla företagets maskiner är också lackade med det keramiska lackskyddet Evershine. 

Dela:

På företaget jobbar Mikael Johansson tillsammans med 9 anställda. Mickes Mark och Maskin utför allt som har med byggentreprenad att göra och under vinterhalvåret så utför de även snöröjning och plogning åt kommunen.

 

- Vi har varit kunder hos Würth sedan 2019. Vi anställde en kille som hade Würth som leverantör på sitt tidigare jobb och var nöjd med det. Vi blev övertygade och på den vägen är det. Det funkar ju väldigt bra och allt vi behöver har ju Würth, säger Mikael. 

 

Företaget köper idag ett brett sortiment från Würth. Mest är det förbrukningsmaterial såsom bultar och skruvar men också en hel del kemi. Tidigare i år blev Mickes Mark & Maskin inbjudna av Würths fältsäljare Lars Eksholm till en tvätt-dag i butiken i Luleå. Under dagen så visades en mängd produkter upp. Några av produkterna var Würths olika hetvattentvättar som fångade Mikael och hans kollegors intresse. 

 

- Jag visade egentligen upp en mindre tvätt för Mickes Mark & Maskin men de bestämde sig för den lite större. Den är riktigt bra. Det är framförallt väldigt bra kvalité på den men sen har den ju också ett helt otroligt bra tryck. Den är perfekt för deras maskiner, man får bort mycket med den, säger Lars.  

 

- Jag fick testa den och tyckte verkligen om den. Vår gamla hetvattentvätt började sjunga på sista versen och den här verkade hålla väldigt bra kvalitet så det var det som fick oss att köpa den. Det går knappt att jämföra med den vi hade tidigare. Det är en betydligt större och bättre tvätt. Den levererar och vi är jättenöjda, berättar Mikael.

 

 

Hållbara maskiner med Würths keramiska lackskydd

Mickes Mark & Maskin har 4 grävmaskiner och 5 hjullastare som de använder för att utföra sina jobb. I samband med att de tidigare i år köpte nya maskiner såg de värdet i att få dem att hålla så länge som möjligt. Efter övervägande hjälpte en av Lars andra kunder som har en rekondfirma Mickes Mark & Maskin att klarlacka alla maskinerna med Würths keramiska lackskydd Evershine. 

 

- Jag är väldigt pedant med mina grejer, kanske lite väl mycket. Vi diskuterade saken vi kollegor emellan och tyckte väl samma sak, att det var värt det. Det är ju så pass dyra maskiner så även om lacket kostar en del så är det ju ingenting i förhållande till hur mycket längre maskinerna håller. Det blev verkligen jättebra, förklarar Mikael. 

 

Evershine är ett keramiskt lackskydd som ger en hållbarhet på upp till 6 år. Efter full härdning så har lackförseglingen en styrka på 9H, vilket motsvarar en yta som är ca 3–4 ggr hårdare yta än originallacken.

- Det ser ut som en helt ny maskin efter den blivit lackad. De lackar inte bara det gula heller utan även armen till skopan och hela maskinen, det blir jättehäftigt, berättar Lars. 

 

ORSY - en uppskattad service som effektiviserar arbetet

 

Lars har en tät kontakt med Micke och hans kollegor. Varje tisdag åker han ut till Mickes Mark & Maskins verkstad och fyller på de ORSY-ställ och skåp med det som behövs. 

 

- De har ORSY på mycket. Främst är det förbrukningsmaterial såsom skruv, muttrar och bult men också kemi. Vi hade faktiskt ett möte häromdagen där de bestämde sig för att de framöver ska köpa allt de kan från oss istället för att ha flera olika leverantörer. Just nu håller jag på att bygga ännu mer förvaring i deras nya verkstad. Det blir ett helt rum med utrustning till chaufförerna. Det känns väldigt roligt, säger Lars.

 

 

- Lars kommer hit och fyller på och vi kan släppa det och fokusera på de jobb vi behöver lägga tid på istället. Det är en väldigt bra tjänst. Främst är det vår mekaniker som spar tid på det. Om han skulle behöva åka iväg och köpa någonting när det tar slut så kanske det tar 45 minuter, sen kommer han tillbaka och ser att något annat är slut och behöver åka iväg i 45 minuter igen. Jag menar, snart är man ju uppe i en halv arbetsdag. Vi är väldigt nöjda med Lasse. Han är grym. Det känns alltid som att han har tid för oss om det skulle vara något. Produkterna är såklart också bra men vi är framförallt nöjda med servicen, avslutar Mikael.