Banner_emobility_2000x750.jpg

E-mobility

Generationsskiftet från fossil energi till förnybar energi är i full gång och genombrottet för elektrisk mobilitet är nära förestående och behovet av elfordon och en tillförlitlig infrastruktur för laddning, ökar drastiskt. För att dessa elfordon ska kunna underhållas och repareras på ett fackmannamässigt sätt, behöver bilverkstäderna lämpliga verktyg, förbrukningsmaterial och välutbildade servicetekniker som verkligen kan den nya drivkällan. Som välkänd och långsiktig partner till fordonsindustrin, kan Würth även inom detta område tillhandahålla ett brett utbud av alla de nödvändiga delar och tjänster som krävs. Dessutom kan vi erbjuda dina servicetekniker utbildning inom e-mobilitet. På detta sätt kan vi förbereda dina servicetekniker för de nya drivsystemen och i och med detta se till så du fortsatt kan leverera optimal och professionell service till dina kunder.

 

Bläddra i vår broschyr om e-mobility här eller se alla produkter för arbete med elbil här.

Säkerhet

Det är viktigt att säkerställa så alla arbeten och all hantering av el- och hybridfordon sker på ett säkert sätt, enligt gällande regler och riktlinjer, och av personal med rätt utbildning. I allmänhet är arbete på el- och hybridfordon inte farligare än att arbeta på bensin- och dieselfordon. Du måste dock vidta vissa försiktighetsåtgärder när du arbetar på ett skadat el- eller hybridfordon, eftersom du aldrig kan förutsäga hur en skada kommer att påverka batteriet eller högspänningssystemet. Arbeta därför aldrig på högspänningssystem utan nödvändig kunskap inom området eller utan rätt utrustning.

 

Nedan utbildningar har Würth Svenska AB tagit fram utifrån de roller och kompetenskrav som finns enligt branschstandard.

 

IPE - Informerad Person Elfordon - För dig som vistas i lokal där högvoltsarbete kan pågå behöver veta om de risker som elektricitet kan medföra.

ITE - Instruerad Tekniker Elfordon - För dig som utför service, underhåll och reparationer på elfordon. Ger kunskap inom elektricitet, elfordon och dess risker.

Är din verkstad redo för framtida arbete med el- och hybridfordon?

Trenden är tydlig - fler och fler el- och hybridfordon finns ute på vägarna. För att du ska kunna serva dina kunder på bästa möjliga sätt är det viktigt att du har rätt utrustning för de nya uppgifterna. Med ett komplett utbud av verktyg och förbrukningsvaror av hög kvalitet, för el- och hybridfordon, är Würth din partner och sparringpartner när din verkstad behöver uppgraderas och förberedas för framtidens e-mobilitet.

Nedan ser du ett urval av kläder som är lämpliga när du arbetar med elbilar. Kontakta gärna oss så hjälper vi dig att välja ut rätt plagg utifrån era behov och krav. Här hittar du kontaktuppgifter till oss >

 

Hedin bil är nu redo för elbilsreparationer med hjälp av Würths koncept E-mobility

För att elfordon ska kunna underhållas och repareras på ett fackmannamässigt sätt behöver bilverkstäderna lämpliga ....

 

Gör din verkstad redo för arbete med el- och hybridfordon!

Karin Valente är Regionchef på Würth och berättar mer om vad som är nytt inom konceptet e-mobilitet och vad kunderna kan se fram emot....

 

Ny portabel elbilsladdare – Juice Booster 2

Det går att ladda alla typer av elbilar med den och eftersom den är portabel kan man med lätthet ta den till bilen, istället för att ta bilen till en elstolpe.